Egyedi bútorok

Intarziás bútorok és fafaragások

Az egyedi készítésű bútor nagy előnye, hogy anyaga, stílusa, formavilága, kidolgozottsága tökéletesen igazodik a belső térhez. Az egyedi tervezésű bútor teret ad a saját elképzeléseink megvalósításának, és funkcionalitást illetően sem késztet minket kompromisszumokra. Az egyedi bútor kihangsúlyozza az egyéniséget, az egyedi tervezés lehetőséget ad a kreativitásra. Így a bútor díszítései, az intarzia berakás, faragási minták akár saját tervezés által is készülhetnek.

Faragott tükörkeret készítése

Az egyedileg előállított bútor kétségbevonhatatlan előnye a jelentősen magasabb élettartam és minőség is, mivel a bútor válogatott, jó minőségű anyagokból készül, szakemberek gondos odafigyelésével. Modern bútorokban is egyre nagyobb teret hódít az intarzia motívum, valamint a fafaragás, melyekkel még különlegesebbé tudjuk varázsolni a bútor arculatát. A klasszikus formától kezdve modern, akár formabontó faragásokkal is meghatározhatjuk a faragott bútorokat. A bútor felületi kezelését tetszés szerint választhatjuk, lehet olajos, lakkos vagy kézzel politúrozott is. Lakkos felületkezelésen belül matt, selyemfényű, illetve magasfényű hatás létezik. A bútorok szerkezetét illetően mind tömör, mind rétegelt kivitelben is el tudjuk készíteni.


Olyan művészeten és ügyön dolgozunk, amely nem csak a mi korunk szempontjából maradandó, hanem amelyet utánunk mások is folytathatnak. Az intarziakészítés ősi mesterség, célunk, hogy napjainkban újra helyet kapjon ez a csodálatraméltó hivatás. Megőrizve a hagyományos technikát, korunk igényeihez alakítva, kézzel készítünk modern, egyedi bútorokat, különböző témájú és stílusú (filozófia, építészet, zene, tánc, festészet, utazás, képzelet, természet, történelem) képeket. A klasszikustól a modern intarziás termékekig, minden elképzelés kivitelezhető.

Videó egy egyedi bútor készítéséről

Az intarziás bútorok az egyedi készítésű bútorok igazgyöngyei. Az intarzia a bútordíszítés egyik önkifejező eszköze. Az intarzia faberakás olyan bútordíszítési technika, mellyel különleges hangulatok és stílusjegyek is megjeleníthetőek, amik egyedi arculattal ruházzák fel a bútort és belteret egyaránt. Intarzia díszítés nem csak egyenes felületeken lehetséges, bármilyen formavilágú, (íves, domború) bútor ellátható intarziával. Az országos, illetve nemzetközi szinten tapasztalt nagyüzemű, sorozat bútorgyártással szemben az intarzia olyan kézműves technika, amelynek gépesítése nem csak nehézkes, de sokkal kevesebb lehetőséget is nyújt (anyagválogatás, szálirány, térhatás, esztétikai megjelenés terén). Alighanem ezzel indokolható, hogy ma annál nagyobb áhítattal hódolunk e régi mesterség remekeinek.


Megrendelőink személyes igényeit messzemenően figyelembe véve válogatjuk ki az intarziás bútorhoz felhasznált értékes fafurnér alapanyagokat. Körültekintően állítjuk össze a színek összhangjához illeszkedő fogantyúkat, ajtópántokat és egyéb kiegészítőket, törekedve a lehető legtökéletesebb eredmény elérésére.

Intarziával díszíthetünk széket, asztalt, ülőgarnitúrát, komódot. Használhatjuk nagyobb felületű bútoroknál is, szekrényeknél, beépített szekrényeknél. Természetesen az intarziás bútorok bármely helyiségben jól használhatóak, így gyönyörűen mutatnak a konyhában, nappaliban vagy akár az előszobában is.


Az asztalosműhelyünk több mint 10 éves nagyfokú tapasztalattal rendelkezik. Ez az idő, és annak intenzitása segített abban, hogy a bútorokat a funkciónak teljes mértékben megfelelve tudjuk létre hozni. A bútorok és egyéb lakberendezői használati tárgyak díszítésénél elsődleges szempontunk a különböző otthonokban megjelenő stílusjegyek hű ábrázolása annak érdekében, hogy a beltér teljes harmóniát alkosson.

Tegye széppé hétköznapjait! Emelje lakásának szépségét intarziás bútorokkal. Rendezze be nappaliját, konyháját vagy akár az egész lakását különlegesen elegáns egyedi bútorokkal, és élvezze a nyugodt otthon hangulatát szeretteivel közösen!

Tekintse meg intarziás dísztárgyainkat is!