Művészi intarzia alkotások

Az intarzia technikát nem csak parkettánál, lépcsőkön, nyílászárókon, bútorokon használhatjuk, hanem ajándéktárgyakat is készíthetünk természetes faberakásokkal. A faliképek, dobozok, tárolók, eszközök nem csak díszítik a helyiséget, ezzel növelve a beltér hangulatát, hanem alkalmasint funkcionálisan is kiválóan helyt állnak. Az intarzia kép az intarzia megjelenítésének egyik legművészibb formája, nemcsak dísztárgy, hanem maga a művészet. Egyedi hangulatával, különleges stílusával természetes enteriőrt teremt, s a fa utánozhatatlan szépségével melegséget sugároz. Az autentikus, kézi vágású intarzia technikával -leggyakrabban fa furnérok felhasználásával- lényegében festmények vagy fényképek kidolgozottságával megegyező képek készíthetőek el. Ahogyan nincs két egyforma ujjlenyomat, nem található két egyforma fa  erezet sem. Így minden egyes alkotás egyedi és megismételhetetlen, amihez hozzájárul az is, hogy emberi kéz ténylegesen egyformát nem tud alkotni. A fa végtelenül változatos színe, árnyalata, rajzolata és erezete számtalan lehetőséget nyújt az intarziakészítő művészek elé.


Az intarzia parketta mellett a cégvezetés célul tűzte ki az intarziás művészet képviseletét és életben tartását Magyarországon, mint az „Intarziakészítők Országos Egyesület”-ének alapító tagja. Látva ennek a hajdan nemes művészeti ágnak a hányattatásait, a cég nem elégedett meg az említett szervezet életre hívásával, illetve művészek támogatásával. Saját műhelyt is alakított ki, autodidakta módon, vagy a ritka idős mesterek által képzett művészek segítségével. Erre igen nagy szükség van, hiszen napjainkra az intarzia készítés szakképzése is megoldatlan lett, pár éve egyetlen iskolában sem oktatják a szakma mélységeit.

Műhelyünkben három-négy intarziaművész készíti az intarzia remekeit, amelyek mind a mai napig a régi, lassan feledésbe merülő iskola szerint készülnek, kézi rajzzal, kézi vágással, és persze egyedi égetéssel és összeillesztéssel.


Intarzia fali képeink nem festettek, a különböző kontrasztok égetéssel, illetve az eltérő színű, árnyalatú és mintázatú fa anyagok egymás mellé illesztésével, formába vágásával jönnek létre. A képek elkészítéséhez használt fa furnérok között megtalálhatóak az egészen egyszerű fafajoktól kezdve a különleges gyökérfurnérokon át a kétszer késelt furnérok is. Az intarzia kép a lélek megnyilvánulási formája, közvetíti az alkotó gondolkozásmódját, a világról való szemléletét, s a képzeletet ‘elbocsátó szép üzenet’-tel szabad útjára engedi. Célunk, hogy visszavarázsoljuk az emberek otthonába az intarziát, s a képeink által harmóniát és szépséget hozzunk az emberek életébe.

Ha ellátogatnak hozzánk, nem csak a művészi képeket csodálhatják meg, hanem betekintést nyerhetnek a műhelytitkokba, megismerhetik a készítési folyamatokat, nyers alapanyagokat. Műhelyünk nyitva áll minden kedves tudásra éhes érdeklődő és művészetet kedvelő előtt, ahol személyesen találkozhatnak az alkotókkal is, akik szívesen válaszolnak kérdéseikre.

Intarzia kép két színből, fotó alapján

Egy jó minőségű fotó alapján kontrasztos módszerrel készítünk intarzia képet a kívánt személy arcképéről. Igazi személyre szóló ajándék különleges alkalmakra. A két szín, fa anyag kiválasztása tetszőleges.intarzia kép, portré fotó alapján 1

Lehetőség van 3-4 féle fa anyagból készített kontrasztos intarzia portré kép rendelésére is.
Küldje el fotóját, s kérje árajánlatunkat!
intarzia kép, portré fotó alapján 2

Intarziás dobozok


Videó az intarzia képekről

Videó az intarzia kép készítésének folyamatáról

Hódoljon a művészetnek! Találja meg kedvenc intarzia képét, és gazdagítsa otthona szépségét. Ha nem talál magának kedvére valót, mi elkészítjük álmai képét elképzelése szerint, egy fotó, portré vagy grafika alapján, fából. Tökéletesen egyedi ajándék különleges alkalmakra.

Nézze meg intarziás bútorainkat is!