Intarzia parketta bordűr

Az intarzia parketta bordűrök kivételes padló elemek, melyek a megszokott bordűrökhöz hasonlóan a falak és határoló elemek közelében elkülönítőelemként kerülnek elhelyezésre, így tükrözve elegáns, stílusos megjelenést akár a hagyományos padlónak, parkettának is. Az intarzia bordűr meglévő padlóburkolatok utólagos díszítésére is alkalmas, így költséghatékonyan tudjuk újjá varázsolni otthonunk összképét.

A bordűrök jellemzően egyenes, illetve sarokelemekből állnak, de léteznek speciális íves kialakításúak is. Anyaguk 10 és 22 milliméter vastag, jellemzően tömör fa. Szélességük 12-25 cm között változik , de igénytől, stílustól függően ettől eltérő méretű egyedi intarzia bordűrök is készíthetőek. Az intarzia parketta díszcsík különböző anyagokból, intarzia technikával készül, felmérés alapján a terveknek megfelelően a kért méretben, a többi burkolattal megegyező vastagságban.

interaktív intarzia parketta látványtervezés Tervezze meg szobája padlóját interaktív látványtervünkkel!

kattintson ide »

 

 

Az egyedi intarzia díszcsík teljes vagy részkeresztmetszetükben különböző típusú, erezetű, színű fákból összerakott mintákból áll. Ez a díszítőelem az intarzia parketta felépítésétől csak formájában és méreteiben tér el. Az intarzia parketta bordűr nagy előnye a hosszú élettartam és a könnyű kezelhetőség. Különleges hangulatvilága miatt tökéletesen kiegészíti a belső tereket, melynek padlóburkolatait, mint egy művet kiemelve keretbe foglal.

A panel formájában készült intarzia bordűröket kivitelezés során egybe kell építeni a parkettával, majd a finom összecsiszolást követően felületkezelés szükséges az egész padlóburkolat területére, amennyiben nem előre lekezelt elemekről beszélünk. A paneleket különböző szerkezeti felépítésben állítják elő, ugyanolyan elven, mint az intarzia parkettát. Létezik tömör és rétegelt változat is, utóbbi kitűnően alkalmas padlófűtésre is.

Az intarzia bordűr mintája, színe, anyaga az intarzia parkettához hasonlóan nagyon változatos lehet. Legegyszerűbb formája az úgynevezett fríz, amely egy vagy több különböző anyagból álló vonalas elrendezésű bordűr elemet jelent a parkettás felület szélein vagy a parkettán belül, megosztva ezzel a területet.

Intarzia parketta bordűr minták

Az alábbi galériában megtekinthető néhány, a cégünk által készített intarzia bordűr. A parketta bordűrök mintái lehetnek egyedileg tervezettek, megrendelőink elképzeléseit minden esetben meg tudjuk valósítani, legyen az modern nonfiguratív kialakítású vagy akár klasszikus barokk minta.

Intarzia parketta sarokelemek

A leggyakrabban alkalmazott bordűr szegélyek a helyiség falainak vonalát követik. Ennek következtében a bordűrök egyenes szakaszainál sarok csatlakozások alakulnak ki. Az ilyen csatlakozásoknál intarzia sarokelemeket építünk be.

Az intarzia parketta sarokelem mintája megegyezhet a bordűr mintájával, de a minta stílusjegyeit megtartva eltérő díszítéssel is kialakítható.

Videó az intarzia parketta mintákról

 

Videó az intarzia parketta érme mintákról, fafajokról

 

Emelje ki padlóburkolatának szépségét intarzia parketta bordűrjeink és sarokelemeink felhasználásával.

Tekintse meg intarzia parketta érméinket és nézze meg referenciáinkat!